כל מה שצריך לדעת על פסילה מנהלית

האופן שבו מגדירים פסילה מנהלית יכול לסייע לנהגים שביצעו עבירת תנועה חמורה או היו מעורבים בתאונת דרכים. לפי החוק בישראל, בנסיבות כאלה רשאי קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה לפסול את רישיון הנהיגה של הנהג עוד לפני העמדה לדין. כתוצאה מכך, קצין המשטרה למעשה מרחיק מהכביש את הנהג באופן מיידי ובלי להמתין למשפט. במילים אחרות, פסילה מנהלית מייצרת הרתעה עבור הנהגים ולכן כדאי להכיר אותה לעומק.

הדבר הכי חשוב שצריך לדעת על פסילה מנהלית הוא שהחוק מחייב את קצין המשטרה לערוך לנהג שימוע. את השימוע מחויב קצין המשטרה לערוך עד שלושה ימים מהתאריך שבו בוצעה לכאורה העבירה או התרחשה תאונת הדרכים. בנוסף, החוק מאפשר לנהגים להגיע לשימוע מול קצין משטרה בליווי עורך דין.

מעורבות עורך דין בשימוע ואחריו

את המעורבות של עורך דין בשימוע של פסילה מנהלית אפשר לתאר בכמה דרכים. דרך אחת היא להגיע לשימוע עצמו עם עורך דין צמוד ולהשתמש בשירותים שלו על מנת להעלות טענות משכנעות. אם עורך הדין משתמש במקרים כאלה בנתונים שיש לפניו וגם בפסקי דין תקדימיים שתומכים בעמדת הנהג, יש סיכוי גבוה לכך שלא תהיה עילה לפסילה מנהלית של הרישיון.

דרך שנייה להתייעץ עם עורך דין לפני השימוע עצמו – אך לא להגיע איתו אל השימוע. זה מתאים למי שביצע עבירות תנועה קלות יחסית, או למי שרוצה לחסוך את ההוצאות על גיוס עורך דין. בכל מקרה, גם במקרים כאלה חשוב לשמור על שקיפות מול עורך הדין ולספר לו את פרטי המקרה לעומק.

לבסוף, כל שנותר הוא להתייעץ עם עורך דין לאחר קבלת התוצאות של פסילה מנהלית ולהחליט כיצד לפעול.